Top

Reviews & Ratings Hyundai KONA Hybrid

Hyundai KONA Hybrid 9.268
Hyundai KONA Hybrid

Ben je Hyundai-rijder? Schrijf zelf een review

Om een Hyundai review te kunnen maken, heb je een MijnHyundai account nodig. Log direct in en geef je mening.

Ga naar Mijn gegevens / Mijn auto en klik op ‘Voeg review toe’. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Naar MijnHyundai

Reviews

  • Hans van der Werff van der Werff11-09-2020
   (6.3)

   Hyundai Kona Hybride, Gekocht in april 2020, de auto zelf zit goed en rijd goed en is zuinig, Echter toch maar 2 sterren om de volgende redenen; 1. Alarmknop (112) verplicht sinds april 2018 zit er niet in, opgegeven reden het is een model wat voor april 2018 is goedgekeurd, nieuw model moet wel, gecontroleerd via ANWB en BOVAG is correct maar toch voor een auto die veiligheid hoog in het vaandel heeft lijkt dit nergens op. 2. Navigatie, geen idee van wanneer deze is maar met een nieuw gekochte Peugeot van oktober 2016 rij ik tussen Hoorn en Enkhuizen over de weg, nu met een Kona van april 2020 rij ik wederom door het weiland. 3. Navigatie, als ik de temperatuurkop naar recht draai krijg je meer temperatuur, hetzelfde geldt voor het geluid, naar rechts harder, echter de rechtse knop van het navigatie paneel moet naar links gedraaid worden om de afstand te vergroten, dit is niet logisch, je gaat kijken wat er goed/fout gaat en dus ogen van de weg en hiermee komt de veiligheid in het geding, 4. Bij controle voor een lange reis kwam ik er achter dat de koelvloeistof ruim onder het minimum stond, dit hoort gecontroleerd te zijn bij aflevering en mag niet voorkomen, (gaat ook een speciaal koelvloeistof in) 5. ECO, bij (als voorbeeld) een snelheid van 80 kilometer staat de wijzer van de ECO stand (groene vlak) links in het scherm, op het moment dat de auto op cruise control gaat staat de wijzer volledig rechts in het scherm, houd dit in dat op cruise control rijden duurder is? Geen idee, van de dealer tot op heden geen antwoord gekregen. 6. Even vergeten te vermelden, ook van mijn eigen redelijk stom, ging er vanuit dat er op Hybride subsidie (kortingen) zitten, klopt alleen op Plug-in Hybride, dus niet op de Kona, bijkomstigheid mede door het zware accupakket en elektromotor is de auto 300 kg zwaarder, dit wordt betaald door de koper, wegenbelasting ging van 31,00 euro naar 62,00 euro, daarmee gaat alle winst door zuinig rijden dus weg.

  • Pascal Schepers30-08-2020
   (10.0)

   Ik rijd sinds feb 2020 in een Kona Hybrid Premium nu 26000 KM gereden . Zeer tevreden op zich . Het enige wat er aan mankeert dat is dat de auto gaat stotteren bij een constante snelheid . Dit gebeurd bv als je tussen de 60-80 km per uur rijd en dan bv steeds 75 km p/u rijd . Bij hogere snelheden ( 100 ) gebeurd dit min of minder De garage zegt dat dit een bekend probleem is , maar de oplossing er nog niet is . Wie heeft dit ook ? en wat is er aan gebeurd ?

  • John Valk30-07-2020
   (10.0)

   Sinds kort in het bezit van een prachtige Hyundai Kona. Me eerste Hyundai was een Lantra, daarna Lantra wagon, Santa fe, I30 en I30 wagon. Allemaal fijne auto's maar nu een Kona Hybrid. Veel comfort, zuiniger dan me vorige. Vol met veiligheden. Sportieve uitstraling en rijd geweldig. Ben wel achteruit gegaan kwa ruimte. Had geen hekel aan schakelen maar een automaat rijd beter en zuiniger. Wat ook een voordeel is dat er een functie op zit dat je bij het stilstaan of stil staat tegen een heuvel niet de rem hoef in te drukken. De app die in verbinding staat met de auto werkt goed. Je kan zien waar hij staat, of dat de deuren gesloten of open is. Als je vergeet hem te sluiten dan krijg je een seintje op je telefoon en kan je hem van afstand sluiten of openen. Navigatie kan je ook via de app instellen en als je de auto start staat de route al ingesteld. Al met al een prachtige auto en hoop nog jaren veel rijplezier te mogen beleven.

  • H van Dalen22-07-2020
   (9.4)

   Nu een week de Corona Fashion in ons bezit. Geweldige fijne auto. Compleet en rijdt geweldig. Ook met dealer Bartens uit Amsterdam West zeer prettige ervaring!

  • Ren?20-07-2020
   (8.3)

   De Kona Hybrid nu een maand in gebruik en mee naar Denemarken geweest. In de praktijk een zeer comfortabele reisauto met een laag verbruik van ruim 1 op 20. De talloze elektronische snufjes maken het rijden aangenaam. Ook erg handig is het overzicht van de tankstations met hun prijzen. De navigatie waarschuwt tijdig voor oponthoud en biedt waar mogelijk alternatieven aan. De adaptieve cruisecontrol was even wennen, maar is erg handig in het gebruik. De auto houdt hierdoor automatisch de ingestelde afstand tot een voorligger, ook als deze langzamer dan de ingestelde snelheid rijdt. Wat mij betreft een aanrader deze Kona Hybrid

  • Hans Lamme14-07-2020
   (9.1)

   Prachtige auto. Ruim zicht rondom. Rijdt en zit zeer comfortabel voor de bestuurder. Jammer dat voor de passagiersplek voorin de stelmogelijkheden van de stoel beperkt zijn. Geen instelbare lendesteun en stooelhoogte niet verstelbaar. Het zoeken naar navigatie aanpassingen was niet zo eenvoudig. Via de documentatie niet te vinden hoe je de routeondersteuning kan wijzigen. Na geruime tijd zoeken op het infopaneel toch gevonden dat je kan kiezen tussen snel of korte route. Ideaal hoe de auto optrekt bij een stoplicht door alleen maar de rem los te laten en super dat de rem energie terug wordt geleid naar de accu. De auto is lekker stil en trekt rustig op en indien nodig toch snel. Het brandstofverbruik lijkt gunstig tot nu toe. Enorm goede mobiliteisgarantie op papier, maar ik hoop natuurlijk dat ik er nooit gebruik van hoef te maken.

  • S.J. van Amesfoort van Amesfoort05-07-2020
   (8.9)

   Ik heb zelf 23 jaar een autorijschool gehad en meestal gereden en gelest met Volkwagen Golf en Polo. Dit is een fantastische auto met heel veel luxe en technische snufjes die mij bizonder bevallen. Het meegeleverde boekwerk (gebruiksaanwijzing) kost in het begin wel even veel tijd als je geen lezer bent,maar alles staat er duidelijk in. Een min puntje misschien is het verbruik,wat toch een beetje tegenvalt,zeker op de snelweg is hij niet al te zuinig gemeten 1/18 km gemiddeld. Steef v. A.